"Memleketimizde aktörlük heves ve heyecanını duyan gençler az değildir; ve bunların arasında belki de pek müsait olanlar da vardır. Bir kısım da onu mayup bir temayül gibi kalbinde gizleyip boğuyor. Bir kısmı da harçe badabat sahne hayatına atılmak cesaretini gösteriyor.
Fakat biçareler o vakit ahalinin cahil ve ahmak kısmının on para vurmaktan başka maksadı olmayan mahat ortakçı kumpanyaların pençesine düşüyorlar. Sanat hakkında ciddi bir görgüleri olmayan bu gençlerin istidatlarıyla beraber ahlakları da bozuluyor.
İki günde yazılmış revüleri gazete okur gibi okuyup sahneye çıkan kimselerden tabii bir şey bekleyemeyiz. Onlar yağmaya uğramış harap dükkanlara benzerler, sahnede böyle ahmak, zevzek gördükçe, "işte mal meydanda, bunlardan ne beklenir?" demek haksızlık olur çünkü onları kimsesizleri o hale getirmiştir."
Ağustos 1918 Temaşa Dergisi
Reşat Nuri Güntekin
Tiyatro Eğitimi Daimi Sayfaları Okullar Güncelleme Formu:
Okul hakkında genel bilgi ve tarihçe.
Eğitim Dönemi: Bu bölümde hangi aylar arasında eğitim verildiği ve eğitim süresinin kaç yıl olduğu açıklanır.
Okuldaki Diğer Bölümler: Bu bölüm, okulda sanat bölümü adı altında hangi ana sanat dalları olduğunu açıklar. Diğer fakülte ya da ana bilim dalları hakkında bir bilgi yoktur.
Tiyatro Bölümü Öğrenci Koşulları: Okula kabul edilen öğrencilerin eğitim süresi boyunca sorumlu ve zorunlu oldukları koşulları içerir. Devam mecburiyeti, ders geçme, oyun hazırlama, başka bir yüksek öğrenim kurumuna bağlı olmama gibi...
Ayrıca kontenjan sayısı bu bölümde belirtilir.
Sınav Koşulları: Sınava başvururken adaylardan istenen koşullar bu bölümde yer alır.
Ön kayıt tarihi kesinleşmemiş, okullardan bilgi almak için lütfen her okul için verilmiş telefon numaralarıı arayınız. Ayrıca her okulun ön kayıt için istediği evrakları bu numaralardan öğrenebilirsiniz.
Giriş Sınavları: Bu bölümde giriş sınavlarının kaç aşamalı olduğunu, sınavlarda istenen çalışmaların içeriğini bulabilirsiniz.
Bölümdeki Dersler ve Hocalar: Eğitim süresi boyunca almakla yükümlü olduğunuz dersleri ve derslerinize girecek hocaların adlarını bu bölümde bulabilirsiniz.
Harç-Ücret: Eğitim süresi boyunca ödemeniz gereken harç veya ücret bu eğitim dönemindeki harç veya ücrete göre belirtilmiştir. Bu bir yıllık eğitimi kapsar.
Adres ve Telefon: Okulun açık adresi şahsen yapacağınız başvurular için verilmiştir. Mektupla başvuru yapılamaz.
Telefon numaraları, adayların bilgi alabilecekleri telefonlardır.